onsdag 29 april 2015

när vill jag bli vuxen?

Jag växte upp då tiderna var som bäst och då allt bara skulle bli bättre. Julklapparna under granen tog aldrig slut. Det var en självklarhet att man skulle skaffa moped då man fyllde femton och naturligtvis var det semester varje sommar, om än inte utomlands så åtminstone en tur till kusten och så Liseberg.

Internet vart en stor del av livet under gymnasiestudiernas slut. Småföretagande var framtiden, tjänsteföretag, naturligtvis och telefonmarknaden fick allt fler aktörer och mobiltelefonen blev var mans egendom.

Man bäddades in i en trygghet och ett förmynderi som bara ville väl. Den äldre generationen mådde allt bättre och orkade allt längre. När skulle vi bli vuxna var det tänkt? När skulle de som var äldre, 40-talisterna och 50-talisterna abdikera? När skulle vi få skapa vår värld och inte få tidigare generationers lösningar serverade på silverfat. De föräldrar som älskade och älskar så gränslöst, när ska de abdikera? Och när ska vi bli vuxna på riktigt och sitta med i styrelserna och vara de som inte längre är lågavlönade?


Inga kommentarer: