måndag 30 december 2013

små hemligheter


Det kan gömma sig stora hemligheter i mycket små detaljer. Väldigt små saker kan vara väldigt stora. Hemligheter som inte kan eller får yppas. Det sopas igen. Hemligheter so inte kan delas med vem som helst. Små detaljer, små saker som blir väldigt tydliga i det stora sammanhanget.

Det finns situationer som är magiska. Då man har lite av flera världar och någon form av balans råder mellan dem. Då finns det de där stora tydliga ställningstagandena, huvudlinjen, men mellan andetagen göms hemligheterna. De blir så tydliga i kontrasten. Man påminns om dem.  Några små signaler so tränger in och stör den huvudsakliga radiotrafiken men som ändå snappas upp.

Man påminns, det som man påminns om skulle kunna vända upp oh ner på allt, eller så skulle det kunna komplettera, skapa det komplexa som krävs för att det ska finnas en genuin helhet. Det beror troligtvis om hur man väljer att se på det. Är det ett problem eller är det en tillgång? Genom att föra ett sådant resonemang bedrar man sig själv. Frågan är ju mycket mer konkret än så. Det handlar om att göra ett val, agera, eller förbli passiv. Några sekunder och hundralappar senare skulle allt vara förändrat. Problemet är att man inte vet om man vill plöja ner de där hundralapparna i det, och därför blir sekunder ett malande som pågår i år. På grund av att man inte investerar de där hundralapparna växer sekunderna och blir till år. Varför investerar man inte? Kanske just därför att detaljerna skulle så inte längre vara detaljer, och hemligheten skulle inte förbli en hemlighet som mal och som får e att drömma. Kanske det i sig har ett värde. Att inte göra de investeringen kan i sig vara en investering. Hemligheten i sig kan ha ett större värde än vad man anar så länge möjligheten finns, och den har alltid funnits. Kanske i slutet av månaden då man ser hur ekonomin ser ut. Kanske i slutet av nästa månad, kanske nästa år, eller kanske när omständigheterna ser lite annorlunda ut. Argument för att tveka, eller argument som gör att hemligheten får förbli en hemlighet, ett par små detaljer som ger ganska så mycket näring till själen och drömmarna. Kanske nästa år?



Inga kommentarer: