fredag 29 augusti 2014

Hashtag : fredagsmys

hashtag Fredagsmys

Det finns de som säger att mitt skägg är grått. Min mamma är en av dem. De har rätt. De gånger som jag glömt att raka mig, vilket sker då och då syns det gråa allt för tydligt. Skägget är grått. Skägget är grått och ögonen jävlas. Det faktum att ögonen jävlas gör mig både trött och frustrerad. Det känns som det ligger en tunn  hinna framför ögonen.

Om tidsramarna tillåter ska jag försöka hinna i väg och poströsta. Rakandet har ändå högre prioritet. Det gråa i skägget går inte att dölja, det kan bara försvinna genom att raderas, vilket gör att rakning är det enda som återstår. Prioritet nummer två är naturligtvis Doobidoo. Ett av mina absoluta favoritprogram, ingen fredag utan Doobidoo. 

På fredagar känns det sällan eller aldrig som om tiden räcker till. Det känns som om man får rusa igenom fredagar. Man vill hinna klart till det där magiska klockslaget då fredagsmyset ska börja. Det är ganska skönt att jobba på fredagskvällar för då försvinner det. När man jobbar de flesta fredagarna i månaden så gör man allt på torsdagen. Sålunda spenderar man fredagen vanligt vis med att dricka sitt kaffe på fredagen och sen gå till jobbet. Då man kommer hem somnar man.

Men en ledig fredag då kräver jag lite mer av mig själv. Samtidigt har man den där malande känslan av att man glömt något inombords. Man vill avsluta veckan så att inget hänger över en då helgen väl kommer. När klocka slår 20 då ska veckan som varit dö stilla och allt ska vara avslutat. Det blir inte så mysigt annars har jag fått för mig. Statusen just nu är att jag har korn av sand och grus under strumporna som jag samlat på mig i hallen och lyckats dra runt i hela huset. Det driver mig till vansinne. 

Jag är inte så bra på detta med fredagsmys så att säga, jag är sällan ledig en fredagskväll, än mindre en hel fredag. Senast jag var ledig en fredag var det dagstur som gällde i sommarvärmen. Allt som oftast har man något inplanerat. En vanlig tv-kväll hemma en fredag är yttrat ovanlig, så ovanligt att det blir taco i kväll. Nu vill jag var tydlig med att krogen sällan eller aldrig är ett alternativ en fredag, för det finns varken ork eller tid, och krogen känns som ett väldigt avslutat kapitel.

För mig känns det väldigt speciellt, spännande, ja nästan lite pirrigt att ha en vanlig fredag hemma framför tv-n. Det sker inte ens en gång i månaden. Även om jag skulle vara ledig så har jag planer av något slag. Bygga tillvaron på doobidoo och tacos blir en utmaning. Hur hinner man få maten klar till Doobidoo eller idol och vad händer då doobidoo eller idol är slut?Ser man på film då eller har man sex? Tv-n erbjuder ”James Bond” eller ”Rocky.” Man kanske skulle köpa en film på Coop då man ändå ska handla sallad. Tanken kanske inte är att man ska göra något anat, utan bara slockna efter Doobidoo till följd av att man är proppmätt eter tacosätandet. Är det generalplanen?


Foto SEC

Inga kommentarer: